Elektrische scooter van het jaar: Yadea E8S Skip to content
Nieuws overzicht

Elektrische scooter van het jaar: Yadea E8S

Elektrische scooter van het jaar: Yadea E8S

De redactie van Scooter & Bikexpress heeft de Yadea E8S uitgeroepen tot scooter van het jaar. We zijn natuurlijk al een tijdje actief in Europa, en we hebben gezien dat de E8S zo populair was dat de voorraad snel was uitverkocht. Door de E8S vorig jaar te introduceren op de Europese markt, heeft Yadea laten zien dat het een van de grootste fabrikanten in China is.

Hoewel er vooral wordt gesprokenover de onderliggende kwaliteiten van de scooter - begrijpelijk, omdat deze natuurlijk uitblinken in vergelijking met andere elektrische tweewielers - beschouwen wij het als een plaatje en een top model. Een strak en modern design waarvan wij zeker weten dat het vele harten sneller doet kloppen.

Even terug naar de reden waarom er is gekozen voor de E8S als de elektrische scooter van het jaar: de accu. Een grafeen accu om specifiek te zijn. Dit is voor Yadea de derde generatie ontwikkelde accu sinds 2019. Deze valt op door de uitstekende actieradius, maar er is meer! Koude of warme temperaturen schrikken deze techniek niet af. Hij blijft presteren en heeft een langere levensduur en een enorm snelle laadtijd. Je kunt dus binnen no-time de weg weer op, met een WMTC-actieradius van 70 km*.

Dat elektrisch rijden duur zou zijn, is met de Yadea E8S ook een fabeltje. Voor een respectabele 2.048 euro rijd jij al met een supergave tweewieler, met een snelheid van 45 km/u, door de straten.