Tips voor laden in de winter | Yadea Scooters Skip to content
Nieuws overzicht

Optimaal opladen in de winter: Zorg voor jouw elektrische scooter accu

Optimaal opladen in de winter: Zorg voor jouw elektrische scooter accu

Of je nu je elektrische scooter dagelijks gebruikt of deze tijdens de wintermaanden voornamelijk stalt, de accu verdient extra aandacht. Hier zijn enkele waardevolle tips om ervoor te zorgen dat je accu in topconditie blijft, zelfs in de koude wintermaanden.

1. Zorgvuldig Stallen: Wanneer je scooter gedurende langere tijd niet wordt gebruikt, is belangrijk om de accu los te koppelen en deze in een droge, geventileerde ruimte te bewaren. Dit minimaliseert het risico op schade en verlengt de levensduur van je accu.

2. Let op de Temperatuur: Houd de accu en/of scooter zoveel mogelijk op kamertemperatuur (+10 graden), zowel tijdens het laden als tijdens de opslag. Hierdoor levert de accu meer stroom dan bij koudere temperaturen en voorkom je dat de accu snel leegloopt.

3. Slim Laden: Zorg ervoor dat de accu voldoende is opgeladen en controleer dit minimaal maandelijks. Laat de accu niet continu aan de lader gekoppeld zitten om overbelasting te voorkomen. Bij regelmatig gebruik is het voldoende om de hoofdschakelaar na iedere rit uit te zetten. Als de scooter langere tijd niet wordt gebruikt is het beter om de accu uit het voertuig te halen en als het kan warm te stallen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat de accu van jouw Yadea top-prestaties levert, zelfs tijdens de uitdagende winterse omstandigheden. Zo kun je straks, na de winter, weer zorgeloos genieten van jouw elektrische scooter.